Tudnivalók a magasnyomású injektálásról:
A magasnyomású injektálásos falszigetelés külföldön már használatos falszigetelés basa-falszigetelés szigetelési eljárás, mely a hagyományos szigetelési eljárások hibáinak kiküszöbölésére fejlesztették ki.

Az eljárás alkalmazható vízszintes, és függőleges szigetelésként is. A magas nyomás (10-300 bar) biztosítja a szigetelő anyag egyenletes eljutását a falszerkezetben, ennek köszönhetően tömör falaknál is kiválóan alkalmazható.

Az eljárás egyik előnye, hogy pl. pincék, szuterének, garázsok kívülről nem hozzáférhető és nem elvégezhető szigetelését ezzel a technológiával belülről, bontás nélkül, lehet megoldani. (háttérinjektálás, tömbinjektálás)

Nedves a fal? Akkor falszigetelésre van szükség! Keressen minket elérhetőségeinken!

Az alacsony illetve közepes nyomású injektálás vízszintes szigetelésként is kiválóan alkalmazható a kapillárisan felszálló nedvesség ellen (talajszint feletti vizesedés, nedvesedés). Alacsony és magas nedvességtartalom mellett is kiválóan alkalmazható a mai korszerű anyagoknak köszönhetően és hosszútávú megoldást nyújt.
Lakóépületek, családi házak, régi építésű belvárosi lakóházak, egyházi létesítmények, függetlenül a falazat vastagságától, a falazat vegyes falszerkezetétől, (tégla, kő stb.) átmenő szabad fuga hiánya esetén is, a technológia minden körülmények közt alkalmazható, szinte bontás nélkül. A falazatban elkészült furatok a munka végeztével lezárásra kerülnek. A sérült vakolat cseréje (megfelelő vakolat rendszerrel!) természetesen ezen falszigetelési technológia alkalmazása után is elkerülhetetlen.

Keressen elérhetőségeinken!

Elérhetőség

Cégünk az Mc Bauchemie Kft. és a Bitimpex Kft. által forgalmazott, tanúsítvánnyal ellátott, minőségi vízszigetelő anyagokat használja (Mc Oxal Hsl, Mc Oxal Dry In, Dryzone, Microsilan, Purinject, Vandex termékcsalád…).
A magasnyomású injektálást azokon a helyeken alkalmazhatjuk ahol a talajszint alatti helység külső hozzáférését határoló épület, nem megbontható útburkolat, rosszul elhelyezkedő közmű stb. nem teszi lehetővé. A kizáró okok belső oldalból történő eljárást igényelnek, mely lehet a magasnyomású injektálás. A technológiával injektálhatunk a falazat és kívülről határoló anyag közé ez a háttérinjektálás ezáltal egy új szigetelést képzünk, a másik megoldás mikor a falazatban hozzuk létre a szigetelést ez a tömbinjektálás. A technológiával szigetelhető tégla, beton, zsalukő stb. a megfelelő anyag használatával.

Falszigetelés injektálással a kapillárisan felszálló nedvesség ellen