falszigetelés acéllemezzel talán a legrégebbi, erre használt megoldás, ami akár utólag is megvalósítható, ezzel pedig megállítható a fal vizesedése.

Az utólagos falszigetelést acéllemezzel szokták a leggyakrabban megvalósítani, mivel régóta használt, bevált, tartós és megbízható megoldásról van szó. Fontos azonban tisztában lenni azzal is, hogy létezik ennél lényegesen korszerűbb megoldás is ugyanarra a feladatra: az úgynevezett injektálás. Ez utóbbi technológiát is sokan választják napjainkban, hiszen egyre közismertebb, ám a falszigetelés acéllemezzel még mindig népszerű, aminek oka az előnyei között keresendő.

Alapvetően a falszigetelés acéllemezzel ugyanolyan hatásos, mint az injektálás, azaz képes a fal felső szakaszait konkrétan elzárni a talaj felől, a fal „kapillárisaiban” felkúszó nedvességtől, ezzel pedig teljesíti is a vele kapcsolatos, legfontosabb elvárást. A módszer ráadásul tartós is, bár tény, hogy az acéllemez a nedvesség hatására rozsdásodni kezd, ám ez nem jelenti azt, hogy a nedvesség átjut rajta – hosszú évtizedekig biztosan nem. Itt érdemes megjegyezni, hogy az injektálásos falszigetelés ezzel szemben majdhogynem örök életű: az épület teljes élettartamát is képes ugyanolyan hatékonysággal végigszolgálni.

falszigetelés acéllemezzel tehát bevált, hatásos, ezeken felül pedig költséghatékony megoldás is, hiszen az ára alacsonyabb, mint az injektálásé. Nem szabad megfeledkezni azonban a hátrányairól sem: a falszigetelés acéllemezzel hosszabb idő alatt készül el, egyes esetekben nem, vagy csak nagyon nehezen valósítható meg, és utána a helyreállítási munka is jóval több, mint az injektálás esetében. A döntés természetesen a megrendelőé; cégünk mindkét módszerrel vállalja az épületek falainak utólagos vízszigetelését!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az acéllemezes falszigeteléssel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot is!