Az utólagos vízszigetelés megrendelésével a szuterén tereket is élhetővé lehet tenni. Bízza ránk a munkát és szabaduljon meg a pince hangulattól!

Miért népszerűtlen ingatlan típus a szuterén?

A szuterén egyike a legolcsóbb ingatlan típusoknak, amihez még ma is, a romló gazdasági helyzet közepette is jó áron lehet hozzájutni. Az alacsony ár nem véletlen. Ahogyan olyan sok dolog esetében is igaz, hogy az alacsony ár alacsony minőséget rejt.

A szuterén lakások tulajdonképpen az alagsoroknak és a pincéknek felelnek meg. Az elnevezés a francia „souterrain” szóból eredeztethető. A talajszint alatt elhelyezkedő ingatlant nevezzük szuterénnek. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen a föld alatt vannak a helyiségek, csupán a lakás padlója helyezkedik el mélyebben a talaj alatt. Ablakokból akár több is helyet kaphat, a megszokott méretben vagy kisebb kivitelben, a talajhoz közelebb.

Érdekesség, hogy szuterén nem minden településen található. Ez az ingatlan típus jellemzően a nagyvárosok hozadéka. Sok ember él viszonylag kis helyen, ezért ki kellett használni minden lehetőséget arra, hogy lakóhelyeket teremtsenek az embereknek.

Tévedés azt hinni, hogy a szuterén lakások picik, mert megtalálhatóak a fővárosban kifejezetten nagyobb alapterületű ingatlanok is. Valóban nem számít főnyereménynek egy ilyen lakás, de egy felújítás csodákat művelhet a legkiábrándítóbb lakással is.

Befektetésnek is szokás ilyen ingatlant vásárolni, amit egy kis kipofozás és korszerűsítés után ki lehet adni bérlőknek is. A legnagyobb sikert akkor éri el a befektető, ha az ingatlant üzlethelyiségként vagy műhelyként hirdeti meg.

Mi a szuterén legfőbb gyengesége?

utólagos vízszigetelés árakA vizesedő falak jelentik a szuterének gyenge pontját. Mivel ez a terület esik a legközelebb a talajhoz, itt éri a legtöbb nedvesség a padlót, illetve a falakat. Azon kívül, hogy a fekvése miatt sötétebb is, a szigetelés általában hiányzik a falakból és a padlóból is.

A vizesedés jelei egyértelműek és könnyen felismerhetőek. Bizonyítékot lehet szerezni az ingatlan kifogásolható állapotáról olyan eszköz használatával is, ami méri a falak nedvességét.

A dohos szag árulkodó, ahogyan a penészfoltok is a sarkokban. Ezen kívül keresni kell a hólyagosodó festék felületeket is a falakon, a málló vakolatot. Figyelni kell a nyirkosabb levegőre, a sötétebb foltokra, amik a nedvességre utalnak.

Az ingatlan vásárlók közül sokan kiszűrik a szuterént, főleg, ha nincs vízszigetelve. Ezek mindegyike régi építésű, több évtized lakik bennük. A közvélekedés szerint a nedvesedést nem is lehet véglegesen megszüntetni, egy véget nem érő hadakozás lesz belőle. Szeretnénk leszögezni, hogy ez nem igaz, mert léteznek már olyan eszközök és technológiák, amik felveszik a harcot a nedvesség ellen.

Hogyan lehet megszüntetni a vizesedés jelenségét?

utólagos vízszigetelés árakAz utólagos vízszigetelést mi magasnyomású injektálással végezzük el. Erről a módszerről a honlapunkon olvashat bővebben, a vonatkozó menüpont alatt.

A szigetelés belülről, gyakorlatilag bontás nélkül, furatok készítésével, injektáló szelepek használatával történik.

A vizes fal szigetelés szolgáltatásával megtalálta a megoldást az eltüntethetetlennek hitt nedves foltokra. A penésznek búcsút mondhat, a dohos szagot elfelejtheti és az egészségtelen levegő is a múlté lehet. A kollégánknál érdeklődjön az utólagos vízszigetelés árakról! Mielőtt pontos végösszeget tudnánk mondani, meg kell ismernünk a helyszínt és felmérni az ingatlan állapotát is.

A kezdő lépésekhez tehát vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje tőlünk az Önnek szóló ajánlatunkat!