Az injektálásos vízszigetelés hatékony megoldást kínál a nedvesség okozta problémák kezelésére, különösen régi épületek esetében, ahol a falak átnedvesedése nagyobb eséllyel fordul elő. Azonban a tartós eredmény érdekében nem elég csupán elvégeztetni a szigetelést; szükség van rendszeres karbantartásra és ellenőrzésre is!

Az alábbiakban bemutatjuk, mire kell figyelni az injektálásos vízszigetelés karbantartása során, hogy hosszú távon is megőrizze a hatékonyságát.

Miért fontos az injektálásos vízszigetelés karbantartása?

Az injektálásos vízszigetelés során a falakba juttatott anyag elzárja a nedvesség útját, megakadályozva a víz felszívódását. Ez a technológia hosszú távú megoldást nyújt a vizesedési problémákra, de a környezeti hatások, valamint az épület mozgása idővel befolyásolhatják a szigetelés hatékonyságát. Ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizzük és karbantartsuk a szigetelt területeket.

Karbantartási tippek

Évente legalább egyszer érdemes alaposan átvizsgálni az injektált falakat, különösen a falak tövét, mivel ez a terület van a leginkább kitéve a nedvesség hatásainak. Nézzük meg, hogy van-e bármilyen repedés vagy sérülés a falakon, mert ezek lehetővé tehetik a nedvesség bejutását, ami csökkentheti az injektálás hatékonyságát.

Győződjünk meg arról, hogy a csapadékvíz elvezetése megfelelően működik, és nincs olyan hiba a rendszerben, ami a falak tövében megrekedő vízhez vezethet, ez ugyanis könnyen átnedvesítheti a falakat – ezért fontos, hogy az ereszcsatornák és a lefolyórendszer hibátlanul működjenek.

Ha az épület rendkívüli időjárási viszonyoknak van kitéve – mint például a hosszan tartó esőzés –, mindenképpen végezzünk egy alapos vizsgálatot a szigetelt területeken!

Mit tegyünk, ha problémát észlelünk?

Ha az ellenőrzések során bármilyen problémát észlelünk, érdemes mielőbb cselekedni! A legjobb megoldás, ha szakemberhez fordulunk, aki megfelelően fel tudja mérni a helyzetet, és szükség esetén javaslatot tesz a javításra vagy a szigetelés megerősítésére.

Cégünk szakemberei készen állnak arra, hogy segítsenek Önnek a szigetelés utólagos karbantartásában, és garantálják, hogy az otthona vagy ingatlana a lehető legjobb védelmet kapja. Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!