pince szigetelése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a helyiség használható lehessen, az épület stabilitása pedig megmaradhasson. Ha az esővíz áztatja a falakat, az számos problémához vezet, így érdemes az első jelre elvégeztetni az utólagos pinceszigetelést.

Bármennyire is alacsony a talajvíz a házunk környékén, egy kiadós esőzés megemelheti azt, és máris elkezdhet beázni a pince, ami magával hozza a penészesedést, és így az rövid úton használhatatlanná válik, hiszen bármit is helyezünk el benne, az szintén penészessé válik, méghozzá rövid időn belül. Ez azonban csak a kisebbik baj: a víz az alapok szerkezeti integritására is hatással van, bár tény, hogy ehhez lényegesen hosszabb időre van szükség. A végeredmény azonban a ház stabilitásának elvesztése, illetve az épület veszélyessé válása; súlyosabb esetben akár össze is omolhat, ami emberéleteket is veszélyeztethet, ezért nem szabad a szőnyeg alá söpörni a pinceszigetelés kérdését.

Régebbi épületeknél gyakori, hogy a pince szigetelés nélkül készült, viszont az építőanyagoknak hála, jó ideig nem ázott be, vagy nem számottevő mértékben. A beton ugyanis víztömör anyag, és nagyon sokáig képes megőrizni ezt a tulajdonságát, ám az esetleges repedések mentén már be tud szökni a víz a pincébe, és megkezdődik a penészesedés. Arra is akad példa, hogy az eredetileg szigeteléssel épült pince elkezd beázni, mivel a szigetelés elöregedhet, és ilyenkor már átengedheti a vizet. A jelek egyértelműek: utólagos pinceszigetelésre van szükség.

Amennyiben Ön is azt tapasztalja, hogy a pincéje nedvesedik, ne késlekedjen: végeztesse el mielőbb az utólagos pinceszigetelést! Ha a pince szigetelése rendben van, akkor nem csupán tárolásra használhatja, de más célokra is, így egy kisebb befektetéssel hatalmas haszonra tehet szert. Válassza cégünket, ha utólagos pinceszigetelésre van szükség, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az utólagos pinceszigetelés iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!