A falak vizesedése sajnos meglehetősen gyakori jelenség, de sokan betudják a benti párának és a kinti hidegnek, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele. Sajnos ez a legrosszabb, amit tehetnek, hiszen a helyzet könnyedén vezethet penészesedéshez, majd a fal stabilitásának elvesztéséhez, végül pedig akár katasztrófához is vezethet. Különösen azért bajos a hanyagság ebben az esetben, mert egy egyszerű, utólagos falszigeteléssel megoldható lenne a probléma.

Az utólagos falszigetelés lényege, hogy a talajból felszivárgó vizet a fal legaljában, vagy azon kívül tartsuk, így oldva meg a fal vizesedésének problémáját. Erre többféle módszer is kínálkozik, kezdve az acéllemezes szigeteléssel, egészen az injektálásig. Mindkét módszer hatásos, az acéllemezes szigetelés a klasszikusnak nevezhető, az injektálás pedig a korszerű lehetőség a falszigetelés létrehozására.

Az acéllemezes falszigetelés lényege, hogy a fal tövében egy rést vágnak, amelybe acéllemezt helyeznek, ezzel elvágva a fal felső és alsó részeit egymástól. Az acéllemezen nem képes átszivárogni a víz, agy nem jut fel a falak felső részeibe, vagyis nem kezdi ki az épület állagát.

Az injektálás ezzel szemben gyorsabb és hatékonyabb is. A talajhoz legközelebb eső habarcsrétegben egy sor furatot alakítanak ki, majd ebbe injektálnak olyan anyagot, amely a fal kapillárisaiban szétterjedve víztaszítóvá teszi azt. A vizes fal kiszáradása után az injektálással kialakított falszigetelés gyakorlatilag az épület teljes élettartamán át képes azt tökéletesen mentesíteni a falvizesedéstől.

Amennyiben az Ön otthonában is tapasztalhatóak a falvizesedés jelei, ne hanyagolja és ne is halogassa a problémát, inkább mielőbb forduljon hozzánk! Helyszíni felmérést követően az Ön által választott módszerrel megoldjuk a fal szigetelését, így ezzel többé nem szükséges foglalkoznia, és az egészségét is megőrizheti. Tekintse meg referenciáinkat, és döntsön mellettünk, ha valóban jól működő, tartós falszigetelést szeretne!

Amennyiben kérdése lenne a falszigeteléssel kapcsolatban, vagy szeretne megbízni bennünket egy feladattal, netán árajánlatot kérne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!