A falszigetelés injektálással lényegesen korszerűbb, mint a hagyományos, acéllemezes módszer, és számos előnnyel is rendelkezik.

A vizesedés súlyos károkat okozhat a falakban, ami költséges javításokat eredményezhet, és veszélyeztetheti az épület szerkezeti integritását. A falak víz elleni védelmét mindenképp meg kell oldani valamilyen szigeteléssel, az ingatlantulajdonosoknak pedig jól felfogott érdekük erre figyelni. A falszigeteléssel megelőzhető a penészesedés kialakulása is, amely negatív egészségügyi következményekkel járhat.

Kétféle módszer létezik: a hagyományosabb, acéllemezes szigetelés, amelynek során a fal alsó részébe acéllemezeket vernek be, így akadályozva meg a víz felszivárgását, illetve az injektálásos falszigetelés, ami rendkívül hatékony módszer a falak vizesedés elleni védelmére.

Hogy kerül a víz a falba?

A víz többféle forrásból is beszivároghat a falakba, például heves esőzések, csőszivárgás vagy kondenzáció révén. A falszigetelés természetesen nem óv meg a csőrepedés okozta károktól, és a magas páratartalom ellen sem hatásos, ám a talajvíz felszivárgását hatékonyan akadályozza meg.

A felszivárgás oka a talajvíz nyomása, illetve a falak „kapillárisai”, azaz az olyan, sokszor mikroszkopikus méretű rések, amelyekben a víz képes mozogni. A fal gyakorlatilag felszívja a vizet a talajból, ami heves esőzések után a legjellemzőbb, de a megemelkedett talajvízszint is okozhatja ugyanezt.

A falszigetelés gyakorlatilag impregnálja a kapillárisok felületét, ennek köszönhetően a víz részecskéi nem jutnak be a falba, és megszűnik a felszívódás.

magasnyomású injektálásos falszigetelés

Milyen problémákat okoz a vizes fal?

A leggyakoribb problémák, amelyeket a fal vizesedése okoz, a következők:

  • esztétikai problémák
  • dohos szag
  • penész megjelenése
  • a fal integritásának megszűnése

Az esztétikai problémák talán a legkevésbé veszélyesek, mert bár a vakolat lehámlik, de egy pincében, vagy nem használt helyiségben ez nem okoz akkora gondot. A dohos szagot azonban a penész okozza, ami komoly egészségügyi gondokat képes okozni; a legenyhébb az allergiás tünetek megjelenése, a komolyabbak azonban már légzőszervi elégtelenséget is okozhatnak, ami akár maradandó is lehet.

A legsúlyosabb probléma azonban a falak károsodása, ami ugyan nem rövid időn belül, de akár az épület lakhatatlanná válását is okozhatja, mit több, az akár össze is omolhat. Éppen ezért lényeges a falszigetelés minél rövidebb időn belül történő elvégzése.

Hogyan működik az injektálásos falszigetelés?

Az injektálásos falszigetelés egy olyan eljárás, amelynek során lyukakat fúrnak a fal alsó részébe – ahová a hagyományos módszer esetében az acéllemezeket helyeznék el –, majd szigetelőanyagot fecskendeznek beléjük. A szigetelőanyag jellemzően a befecskendezés után kitágul, ez pedig kitölti a falban lévő hézagokat és réseket, és olyan gátat hoz létre, amely megakadályozza a víz bejutását és leülepedését a falban.

A magasnyomású injektálásos falszigetelés garantálja, hogy minden apró résben, sőt, magában a fal anyagában is létrejön az a gát, amely segít megakadályozni a problémák kialakulását. A falszigetelés így hatékony lesz, de emellett kimondottan tartós is, hiszen akár évtizedekig is problémamentesen láthatja el a feladatát.

magasnyomású injektálásos falszigetelés

Az injektált falszigetelés előnyei

A falszigetelés injektálással számos előnyt rejt magában, amelyek miatt érdemes ezt választani; ezek a következők:

Vízkár elleni védelem: Az injektált falszigetelés fő előnye, hogy képes megvédeni a falakat a vízkároktól.
Súlyosabb problémák megelőzése: A falszigetelés megelőzi a penész kialakulását, a fal épségének romlását és a betegségek megjelenését.

Komolyabb bontás nélkül elvégezhető: Az injektálásos falszigeteléshez nincs szükség nagyobb bontásra, így a helyreállítási munkálatok is gyorsan elvégezhetőek.

Költséghatékony: Nem csak kedvező áron igényelhető, de a későbbi, súlyosabb költségektől is megkímél.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a magasnyomású injektálásos falszigeteléssel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!