A vizes falak szigetelése sürgősen megoldandó feladat, ezért, ha észleli a jeleket, minél hamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot!

A falak talajvíz miatti vizesedése gyakori probléma, amellyel sok háztulajdonos szembesül. Amikor a talajvíz átszivárog a talajon, és felgyülemlik az alapozás körül, az a falak telítődését okozhatja, ami végül vizesedéshez vezethet. Ez számos problémát okozhat, többek között az épület szerkezetének károsodását, penészesedést és az ingatlan értékének csökkenését is. A megfelelő megoldásokkal azonban megelőzhető a falak vizesedése, és a károk minimalizálhatóak.

A falak vizesedése miatt felmerülő problémák

Ha a falak vizesednek, az különböző problémákhoz vezethet, többek között:

  • Szerkezeti károk: A víz behatolhat az épület alapjába, idővel meggyengítve annak szerkezetét. Ez repedésekhez és akár összeomláshoz is vezethet.
  • Penész: Amikor a falak vizesednek, ideális táptalajjá válnak a penész számára. Ezek a gombák gyorsan terjedhetnek, és számos egészségügyi problémát okozhatnak, beleértve az allergiát, a légzőszervi problémákat és a fertőzéseket.
  • Csökken az ingatlan értéke: A vizesedés jelentősen csökkentheti az ingatlan értékét, ami megnehezíti az eladást vagy bérbeadást.

falszigetelés injektálás

Megoldás a falak vizesedésére

A falak vizesedésének leggyakoribb megoldása a vízszigetelés. Ennek során a falakba vízzáró gátat helyeznek, amely megakadályozza, hogy a víz behatoljon az épületbe. Napjainkban kétféle vízszigetelő rendszert használnak: az acéllemezes és az injektálásos vízszigetelést.

Acéllemezes vízszigetelés

Az acéllemezes vízszigetelés gyakorlatilag acéllemezek rögzítését jelenti az alapfalak „tövében”, a fal belsejében. Az acéllemez-szigetelés előnye a hosszú élettartam és a költséghatékonyság. Az acéllemezek gátként megakadályozzák, hogy a víz felszivárogjon a falakban, így megakadályozzák a vizesedést. A lemezek horganyzott acélból készülnek, ami tartós és korrózióálló.

Az acéllemez vízszigetelés beépítése során először elő kell készíteni a munkaterületet, ami sokszor árkok ásásával jár a megfelelő hozzáférés érdekében, ezért az acéllemezes vízszigetelés sokkal munkaigényesebb és hosszabb folyamat, mint az injektálásos változat.

falszigetelés injektálás

Injektálásos vízszigetelés

Az injektálásos vízszigetelés rendkívül hatékony megoldás a falak vizesedésére. Ennek során vízálló anyagot fecskendeznek a falakba, amely gátat képez a víz behatolása ellen. Az injektálásos vízszigetelés különösen hatékony a pincék és más, talajszint alatti szerkezetek vizesedésének megakadályozására.

Az eljárás során bizonyos távolságonként lyukakat fúrnak a falakba, a vízszigetelő anyagot a lyukakba fecskendezik, majd hagyják megszilárdulni. Előny, hogy ehhez nem szükséges a terület előkészítése, hiszen a munka akár a falon belülről is elvégezhető. A szigetelőanyag a fal kapillárisain keresztüljutva eljut mindenhová a fal teljes keresztmetszetében, majd megszilárdul, és tartós gátat képez a víz behatolása ellen, megakadályozva a vizesedést és más, nedvességgel kapcsolatos problémákat.

Bízza Ön is cégünkre a vizes falak szigetelését! Helyszíni felmérést követően a legmegfelelőbb eljárást javasoljuk. Mind acéllemezes vízszigeteléssel, mind magasnyomású injektálással megrendelheti szolgáltatásunkat, áraink pedig kedvezőek, ezért Önnek is érdemes bennünket választania!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a vizes falak szigetelésével kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!