A falak nedvesedése gyakori probléma, ami nem csak az épületek esztétikai állapotát rontja, de hosszú távon az épület szerkezetének károsodásához is vezethet. A vizes falak szigetelése kulcsfontosságú lépés, hogy megőrizzük otthonunk épségét és komfortját.

Az alábbiakban bemutatunk két hatékony módszert a fal nedvesedésének megszüntetésére: az injektálásos szigetelést és az acéllemezes szigetelést, amelyek tartós megoldást kínálnak a nedves falak problémájára, miközben az épületek hosszú távú épségét is biztosítják.

Mi okozza a falak nedvesedését?

A falnedvesedés többféle okból is kialakulhat. Gyakori, hogy a régebbi épületek alapjaiból hiányzik a megfelelő szigetelés – vagy épp tönkrement –, ami lehetőséget ad a nedvességnek, hogy bejuthasson a falakba. Ez az úgynevezett kapilláris nedvességszívás, amelynek hatására a falak nyirkossá válnak, majd megjelenik a penész és a sókivirágzás is.

Az ilyen típusú probléma nem csak esztétikai gondokat okoz, hanem az egészségünkre is káros lehet. A falnedvesedés megszüntetése tehát nem várhat, hiszen minél tovább fennáll a probléma, annál nagyobb károkat okozhat.

Injektálásos szigetelés – hatékony módszer a falnedvesedés ellen

vizes falak szigeteléseAz injektálásos szigetelés egy modern, költséghatékony megoldás, amely gyorsan és hatékonyan szünteti meg a vizes falak problémáját. Ezzel a technikával egy vegyi anyagot juttatnak a falakba, amely megakadályozza a nedvesség továbbterjedését. Az injektálásos szigetelés során a falak alján kisebb furatokat készítenek, ahova speciális szigetelőanyagot juttatnak be magas nyomással, ami így bejut a fal pórusaiba, ahol vízzáró réteget képez.

Az injektálásos szigetelés előnyei:

Költséghatékony: Az injektálásos technológia gyors és gazdaságos megoldás, amelyet viszonylag alacsony költséggel lehet kivitelezni.

Minimális bontás: A technika nem igényel nagymértékű bontási munkákat, csupán furatok készítésére van szükség.

Gyors kivitelezés: Az injektálásos falszigetelést általában néhány nap alatt el lehet végezni.

Hosszú távú hatás: A bejuttatott szigetelőanyag évtizedekig is megoldást jelenthet.

Acéllemezes szigetelés – hagyományos és tartós

Az acéllemezes szigetelés egy régebb óta használt módszer a falak nedvességének megszüntetésére. Ezt a módszert különösen az olyan régi épületeknél alkalmazzák, ahol a hagyományos szigetelés teljesen hiányzik vagy már elhasználódott. Az acéllemezes szigetelés során acéllemezeket ütnek be a falak alsó részébe, így azok megakadályozzák a nedvesség további felszívódását.

Az acéllemezes szigetelés előnyei:

Tartósság: Az acéllemezek hosszú élettartamúak, és hatékonyan zárják el a nedvesség útját.

Bizonyított technológia: Az acéllemezes szigetelés évtizedek óta használt, megbízható technológia.

Melyik módszert érdemesebb választani?

vizes falak szigeteléseMindkét módszer hatékony megoldást nyújt a vizes falak szigetelésére, de a választás az adott épület állapotától és a szerkezetétől is függ. Az épület állapotának felmérése alapján a szakemberek segítenek kiválasztani a megfelelő technológiát, hogy a falnedvesedés megszüntetése tartós és hatékony legyen.

Akár az injektálásos, akár az acéllemezes szigetelést választja, fontos, hogy a munkálatokat szakértő csapat végezze el. A szakszerű kivitelezés biztosítja a tartós falszigetelés sikerességét, és lehetővé teszi, hogy az épület hosszú távon megőrizze szárazságát és stabilitását.

Amennyiben a falnedvesedés megszüntetésére lenne szükség, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot!