Az acéllemezes szigetelés képes az ingatlannak új életet adni, de az sem elhanyagolható, hogy a piaci értéke is növekedni fog.

A vizesedő ingatlan értéke zuhanó repülésbe kezd

Egy ingatlan értéke több tényező függvénye. Senki nem szeretne olyan lakást vagy házat vásárolni és olyan épületben élni, ahol napi szinten kellemetlen jelenségeket tapasztal. Az épületek falainak állapota árulkodik arról, hogy vízszigetelés elöregedett e, van e egyáltalán, illetve mennyire hatékony.

Az elégtelen vízszigetelésre több jel is utalni tud. Egyrészt a vizesedéssel sújtott helyiségekben jellegzetes, dohos szag terjeng. Másrészt a szobákban hidegebb hőmérséklet tapasztalható, emiatt az épület energiafogyasztása is megnő, mert a fűtési szezonban nehezebb komfortos hőmérsékletet fenntartani. Hosszú távon az épület statikai, szerkezeti károsodást fog szenvedni.

Az ilyen épületek tehát jóval alacsonyabb értékkel rendelkeznek, mert senki nem akar problémás ingatlant vásárolni. Az egyetlen megoldás az, ha a tulajdonos felveszi a harcot a vizesedés ellen.

Amikor a szárítás önmagában nem elég

falszigetelés acéllemezzelA vizes falak szárítása nem elég, ezt meg kell előznie egy utólagos vízszigetelésnek. Több módszer is létezik a vízszigetelés kivitelezésére, az egyik a falszigetelés acéllemezzel.

A módszer lényege, hogy a ház falait alkotó téglasorok közé speciális, korrózióvédelemmel ellátott és egymásba kapcsolható acéllemezeket helyeznek el. A lemezvédelem keresztül hatol a fal teljes keresztmetszetén, tehát mindenhol el tudja vágni a felfelé haladó talajvíz útját. Amilyen egyszerű az egész szigetelés kivitelezése és működése, olyan hatékony hosszú távon.

A szigetelés menete röviden

A szigetelés megkezdése előtt a szakemberek alaposan felmérik a falak állapotát és a vizesedés mértékéről is feljegyzéseket készítenek. A végső árakat is a felméréssel megszerzett információk alapján tudják megadni a szakemberek. Az árra hatással van a falak állapota és vastagsága és a felhasznált építőanyagok is. Az ár tartalmazza a szakmunka díját, a szerszámok, eszközök és a felhasznált alapanyagok díját is.

Meg kell határozni, hogy milyen szintre kerüljön az acéllemezek sora. Az ideális az, ha a záróréteg szintje a föld felett 10-12 centiméterrel vagy 10-12 cm-rel a pincefödém alatt kap helyet. Speciális szerszámmal tolják be a téglasorok közé a lemezeket, amik stabilan meg tudnak maradni a helyükön. A régi, nedves vakolatot el kell távolítani maradéktalanul és újat felkenni helyette.

falszigetelés acéllemezzelAz acéllemezek beékelését követően még szükség van alapos falszárításra is. Amennyiben sókárosodást is szenvedett a fal, a vegyi sókezelés sem maradhat el. A teljes kiszáradás ideje függ attól, hogy milyen vastagságú falakról van szó és attól is, hogy milyen mértékű volt a vizesedés. Léteznek már falszárító vakolatok is, amiket a megfelelő időben felkenve lehet elősegíteni a száradás folyamatát.

A szigetelés nincs hatással a fal keresztmetszetére, nem jár csökkenéssel, süllyedéssel, sem statikai romlással. A régi falak megmaradnak és javulni fog az állapotuk is.

A vegyi szigeteléssel ellentétben az acéllemez szigetelés alkalmazható vályog és vert falú épületeknél is. Milyen esetben nincs értelme acéllemezeket használni? A páralecsapódás, az épületgépészeti víz, az oldalirányból érkező nedvesség ellen nem ezzel a módszerrel kell védekezni.

Forduljon bizalommal a cégünkhöz, ami a falszigetelést mesterfokon végzi el! A teljes folyamatról és az árakról is szívesen adunk információkat a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén.